Grilovacia doska 40 x 30 x 3 cm lávová

Kód: 2670 2670/GRI2 Zvoľte variant
Značka: Kameny.cz
€62,57 €125,15 od €62,57 €52,14 bez DPH €104,29 bez DPH od €52,14 bez DPH
Skladom Skladom Zvoľte variant
Vyberte si variantu
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Grilovacia doska lávová má rozmery 40 x 30 x 3 cm. Grilovanie na doske je veľmi jednoduché, kvalitné, chutné, zdravé a rovnomerne tepelne upravené pretože doska udržiava rovnako vysokú teplotu. Pripravované jedlo sa nedostane do priameho kontaktu s ohňom, tým pádom nehrozí vznik karcinogénov. Hmotnosť kameňa je cca 11 kg.

Grilovacia lávová doska je vyrobená z vulkanických vyvrelín. Takzvaná Pietra Lavia, ktorá sa ťaží na Sicílii v okolí sopky Etna. Výhodou lávových grilovacích kameňov je, že nepraskajú a sú zdravotne nezávadné.

Ako novinku ku grilovacím kameňom ponúkame praktické nerezové rámy.

Detailné informácie

Podrobný popis

Grilovacie dosky z prírodného kameňa ponúkame v dvoch rozmeroch – 50 x 30 cm a 40 x 30 cm.Grilovacie dosky sa používajú na grilovanie mäsa a zeleniny. Sú považované za jednu z najchutnejších a najzdravších foriem grilovania. Je veľmi dôležité, aby bolo s rozohriatými kameňmi zaobcházané opatrne.

Ku grilovacím doskám ponúkame praktické nerezové rámy.

Čo vie grilovací kameň?

  • Udržuje vysokú a stálu teplotu po celom svojom povrchu.
  • Mäso sa nespáli, správne sa zatiahne a udrží si tak šťavnatosť.
  • Využijete ho celoročne pri pečení v rúre (napríklad na pizzu).
  • Upratovanie bude jednoduchšie (stačí zoškrabnúť nečistoty a kameň utrieť).
  • Môžete na ňom pripravovať steaky, ryby, ale aj malé kúsky zeleniny.
  • Pokrm nie je v priamom kontakte s ohňom, čo eliminuje vznik karcinogénov.

 

Pre pohodlné používanie dodržujte následujúce inštrukcie:

  • kameň musí byť pred každým použitím suchý a na povrchu zbavený nečistôt
  • kameň je určený na kúrenie drevom, nie uhlím
  • oheň pod kameňom rozkúrte pozvoľna tak, aby plameň dosahoval na spodnú plochu kameňa, optimálna výška umiestnenia je cca 30 - 40cm nad ohniskom
  • odporúčame prikladať 2 - 4 polienka tvrdého dreva, ktoré dokáže udržať rovnomerne tepelný základ na dlhú dobu
  • cca po pol hodine je možné začať pokladať pripravené plátky. Nie je už nutné pod kameňom kúriť, kameň si ponechá rovnakú teplotu na dlhú dobu. Podľa druhu mäsa je doba pečenia 5 - 10min. Vhodnejšie sú plátky slabšie s minimom oleja. K zamedzeniu pripekaniu mäsa ku kameňu odporúčame pred prvou pokládkou plátkov kameň zľahka posypať soľou
  • po dokončení pečení nechajte rozpálený kameň vychladnúť prirodzenou cestou. Nechladiť vodou. Studený kameň čistite teplou jarovou vodou, pre odstránenie spečenej vrstvy na vyleštenom povrchu kameňa môžete použiť škrabku (špachtľu)
  • Kameň je vhodné dať do kovového rámika, predĺži to dobu použiteľnosti pre grilovanie. 

Dôležité upozornenia:

  • nevkladajte studený kameň do roztopených ohnísk
  • je možné položiť kameň na rošt, popr. do rámu vnútri ohniska záhradných krbov
  • vzhľadom k značnej hmotnosti kameňa odporúčame manipulovať s ním len v studenom stave - nebezpečenstvo popálenia!
  • neodporúčame kameň zahrievať bodovo alebo len v jeho časti (plynovým horákom, položením na pec, na zosadených tehlách pod.). Vplyvom nerovnomerného zahriatia môže dôjsť k poškodeniu kameňa.
  • čiastočná trhlina najčastejšie v spodnej ploche kameňa nie je na závadu, materiál si poľaví a ďalej už nepracuje. 

Dodatočné parametre

Kategória: Sochy a výrobky z kameňa
Hrúbka: 3 cm
Povrch: Hladený
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz